Selecteer een pagina

Opleiding Larynx manipulatie

Driedaagse opleiding voor behandeling van spanningsgerelateerde slik en/of stem problematiek

Opleiding Larynx manipulatie.

Driedaagse opleiding voor behandeling van spanningsgerelateerde slik en/of stem problematiek.

Stem en slikproblemen door spierspanning

Als behandelaar kom je met enige regelmaat mensen tegen met stem en/of slik problematiek. Je hebt behoeft aan een verdieping van je kennis op dit vlak en bent op zoek naar een manier om het effectief te kunnen behandelen. Dan is de opleiding larynx manipulatie precies wat je zoekt.

Je leert naar deze klachten te leren vanuit een totaalaanpak en ontdekt dat spierspanning niet alleen rondom het strottenhoofd zit. Met een duidelijk behandelprotocol ga je stap voor stap een klacht behandelen met de uitgebreide larynx manipulatie.

Larynx manipulatie opleiding: leer een totaalaanpak

Bij stem en slik problematiek is er vaak veel spanning rondom het strottenhoofd (larynx). De larynx manipulatie is gericht op het verminderen van spanning in deze regio. Alleen is alles in het lichaam met elkaar verbonden, wat betekent dat spanning zich nooit alleen rondom het strottenhoofd bevind, maar ook in andere gebieden. Door larynx manipulatie vanuit een totaalaanpak toe te passen, neem je zowel de larynx als de aansluitende gebieden mee in de behandeling. Dit zorgt voor een effectiever en duurzamer resultaat.

Stem en slik problemen worden in het gebied rondom het strottenhoofd (de larynx) ervaren. Maar in het lichaam is alles met elkaar verbonden door middel van de fascia. Dit is bindweefsel wat organen, gewrichten, botstukken en spieren met elkaar verbindt. Tijdens de larynx manipulatie opleiding leer je welke componenten verbonden zijn met de larynx en leer je dit effectief te behandelen.

Larynx manipulatie opleiding speciaal voor professionals

Deze praktische opleiding is gericht op professionals die met stem en/of slikproblematiek werken. Dit zijn bijvoorbeeld logopedisten, stemtherapeuten en zangcoaches. De opleiding is gericht op de behandeling van de meestvoorkomende stem en slikklachten, veroorzaakt worden door spierspanning. Het bestaat uit drie dagen, waarin je stap voor stap professioneel wordt opgeleid in de larynx manipulatie totaalaanpak. De dagen bestaan uit een deel essentiële theorie en veel hands-on training.

  • In de eerste dag leer je de theorie over bindweefsel structuren.
    Je ontdekt welke verbindingen er lopen rondom het strottenhoofd en wat de effecten hiervan zijn. Daarnaast ga je aan de slag met de belangrijke basis elementen van behandeling, waaronder: palperen van specifieke spieren, ontspannen van lagen en verschillende behandelgrepen. Aan het einde van deze dag ben je in staat om een professionele massage te geven voor spierontspanning in het nek/hals/schouder gebied bij stemklachten.
  • In de tweede en derde dag ga je aan de slag met het manipuleren van de fascia.
    Dit is bindweefsel waarin de larynx verweven is. Door middel van verschillende manipulaties kan je de bewegelijkheid van het strottenhoofd verbeteren en spieren naar een nog diepere ontspanning brengen. Je leert over de drie diafragma’s van het lichaam en hoe een disbalans hiervan directe gevolgen heeft voor de spanning rondom de larynx. Door middel van verschillende behandeltechnieken, leer je de diafragma’s te behandelen voor een betere ademhaling en een verbetering van het stemgeluid.

Daarnaast gaan we ook de stem en slik kwaliteit verbeteren met fasciale ‘Evidence Based Practice’ testen. Je leert welke fasciale manipulaties je kan toepassen naar aanleiding van de testuitslagen. Patiënten ervaren hierbij over het algemeen direct een verbetering van het stemgeluid en het slikken.

De praktische informatie

Toelatingseisen

De larynx manipulatie opleiding is gericht op professionals die met stem en/of slik problematiek werken. Dit zijn bijvoorbeeld stemtherapeuten, logopedisten, zangcoaches en andere specialisten. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Duur en tijden

De opleiding bestaat uit drie dagen van 10:00-17:00.

Data
  • Een driedaagse optie op: 7, 14, 21 augustus 2023 [maandagen]

 

  • Een driedaagse optie op: 6, 13, 20 november 2023 [maandagen]
Locatie

De opleidingslocatie van de larynx manipulatie opleiding is gevestigd in een prachtig monumentaal pand. Het adres is: Kennemerstraatweg 464 in Heiloo. Het pand is zowel met de auto als het OV uitstekend bereikbaar. Er zijn gratis parkeerplaatsen en het treinstation is op loopafstand.

Kosten

De investering van de driedaagse larynx manipulatie opleiding bedraagt €525,- incl. btw.

Diploma

Bij volledige aanwezigheid van de driedaagse opleiding ontvangen de cursisten het certificaat larynx manipulatie. 

Algemene Voorwaarden

Wij volgen de algemene voorwaarden van de NRTO.

Lees hier voor particulieren en lees hier voor B2B.

Docent Larynx manipulatie opleiding

Robin Bhaggan, een gerenommeerd larynx manipulatie specialist en MSc Osteopaat, leidt de opleiding. Robin heeft talloze professionals opgeleid in larynx manipulatie en is internationaal de eerste die fasciale manipulaties heeft geïntegreerd in deze techniek, waardoor hij een unieke en effectieve behandelmethode biedt. Met zijn uitgebreide ervaring boekt hij snelle en duurzame resultaten in de behandeling van stemklachten.