Selecteer een pagina

Manuele facilitatie van de larynx

MFL behandeling bij stem- en keelklachten

Afspraak maken

Manuele facilitatie van de larynx

MFL behandeling bij stem- en keelklachten
Afspraak maken
U

Doelgericht

Direct een oorzaak-diagnose

Z

Effectief

Na één sessie al 50-80% verbetering

Bereikbaar

Uitstekend bereikbaar met auto en OV

  DOELGERICHT

Direct een oorzaak-diagnose

 

  EFFECTIEF

Tijdens de sessie al 50-80% pijnvermindering

 

  BEREIKBAAR

Uitstekend bereikbaar met auto en OV

Manuele facilitatie van de larynx

Ervaar je een vervelend gevoel bij het gebruik van je stem, een brok in je keel, heesheid, moeite met slikken, of zelfs hoofdpijn? Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door te veel spanning in het nek- en halsgebied. Manuele facilitatie van de larynx (MFL), ofwel handmatige versoepeling van het strottenhoofd, biedt dan een effectieve oplossing.

Bij Vocal Release gaan we verder dan reguliere manuele facilitatie van de larynx. Onze unieke, holistische benadering omvat niet alleen het ontspannen van de spieren rond je strottenhoofd, maar richt zich ook op de fasciale verbindingen in je gehele lichaam. Het resultaat is een duurzamere ontspanning en effectievere verlichting van je klachten.

MFL bij keel en stemklachten

Het behandelproces begint met een uitgebreid onderzoek uitgevoerd door onze manuele facilitatie therapeuten. We identificeren niet alleen de symptomen, maar graven dieper om de onderliggende oorzaken van je klachten te vinden. Zo stellen we een volledig op maat gemaakte behandeling op.

Onze technieken, een combinatie van massage, stretching en vibrerende bewegingen, verlichten de spanning in je nek, hals, kaak en mondbodem. Dit zorgt voor een merkbare afname van klachten en een toename van je stemfunctie. Je zult minder pijn en vermoeidheid ervaren, en het spreken, zingen en slikken zal gemakkelijker gaan.

Effectieve resultaten

Veel van onze klanten ervaren al na de eerste sessie 50-80% verlichting van hun klachten. Daarbij is manuele facilitatie van de larynx niet alleen effectief voor stemproblemen, maar ook bij klachten zoals moeilijkheden met slikken, chronisch hoesten en het gevoel van een brok in de keel.

Bij Vocal Release streven we naar blijvende resultaten. We combineren de beste aspecten van manuele facilitatie van de larynx met onze unieke Vocal Release aanpak, voor een effectieve en duurzame verlichting van je klachten.

Bekend van

Je kunt ons kennen van

Meer over mij

Met ruim 10 jaar ervaring in fasciatherapie is MSc. D.O. Osteopaat Robin Bhaggan een ervaren behandelaar.

Hij ontdekte dat de kennis rondom stemgebruik erg achterliep ten opzichte van andere fysieke klachten. Waar veel behandelaars zich focussen op ademsteun, stemgebruik en stembanden, benaderd Robin deze onderdelen niet losstaand, maar juist als één geheel, waarin nog veel meer onderdelen invloed hebben op het functioneren van de stem. Deze holistische totaalaanpak is daarom veel uitgebreider dan andere logopedisten en stem osteopaten.

Robin is behandelaar van veel bekende Nederlandse artiesten en topsporters, is auteur van het boek ‘Van rugklacht naar rugkracht’ en geeft fascia opleidingen aan logopedisten, stemtherapeuten, vocal coaches en (orofaciaal) fysiotherapeuten.

Maak hier online je afspraak