Selecteer een pagina

Manuele facilitatie van de larynx

Welke klachten werkt manuele facilitatie van de larynx voor?

Een grote hoeveelheid spanning in het nek/hals gebied kan zorgen voor veel vervelende uiteenlopende klachten. Je kan een vermoeid of pijnlijk gevoel ervaren tijdens stemgebruik, een brok in de keel, heesheid of moeite met slikken. Zingen of intensief praten is moeilijker vol te houden. Deze klachten gaan soms samen met spanning in de kaken, vermoeid gevoel in het hoofd of hoofdpijn klachten die aanvoelen als een band om je hoofd of rondom de ogen. Wat zelden voorkomt (maar wel mogelijk is) is uitstralingspijn en vermoeidheid richting een arm, duim en borst. De klachten kunnen met de loop der tijd verergeren, verplaatsen en veranderen.

Robin Bhaggan Vocal Release expert

Wat is manuele facilitatie van de larynx?

De larynx betekent strottenhoofd. Manuele facilitatie is een behandeling waarbij technieken worden ingezet om spierspanning rondom het strottenhoofd te verlagen. Met verschillende masserende, stretchende en trillende bewegingen, worden de nek, hals, kaak en mondbodem behandelt. Door de verkrampingen op deze plekken te laten ontspannen, zullen de klachten afnemen en je stemfunctie toenemen. Je voelt minder pijn en vermoeidheid, kan makkelijker praten en zingen.

Manuele facilitatie van de larynx bij Vocal Release

Bij Vocal Release hebben wij een holistische kijk op het lichaam. Omdat alles met elkaar in verbinding staat door zogenaamde fascia’s (vliezen die om spieren zitten en verbindingen maken) richten we ons bij klachten op een groter gebied. Daar waar je verkramping kan ervaren in je hals, kan deze verkramping zich met de fascia verbindingen doorzetten naar andere plekken in het lichaam. Tijdens de Vocal Release behandeling gaan wij aan de slag om deze volledige verbindingen te ontspannen. Dit resulteert in een grotere toename van ontspanning rondom het strottenhoofd en de effecten van de behandeling zullen langer aanwezig blijven. Naast manuele facilitatie van de larynx en behandeling van fasciale verbindingen werken wij ook aan de oorzaak van jouw klachten. Overmatige spierspanning (hypertonie) is een symptoom, die zal blijven terugkomen als je niet de oorzaak wegneemt. Door ons uitgebreid onderzoek met 2 professionals (vocal expert en een Vocal Release behandelaar), brengen we in kaart welke oorzaak onder jouw klacht ligt. De combinatie van de juiste behandeling en begeleiding zorgen ervoor dat we de beste resultaten boeken.

Vocal Release

Vocal Release is speciaal ontwikkeld voor mensen die hun stem intensief gebruiken. Dit is een behandeling van het keel-, nek- en schoudergebied en de dieper gelegen  spieren (Omohyoid, Sternohyoidius e.v.a.) die belangrijk zijn voor het functioneren van de stem. Samen met de coaches van Vocal Center hebben we verschillende ervaren en onervaren zangers, zangeressen en andere vocalisten geanalyseerd. Hier hebben we unieke inzichten uit gekregen die we hebben gebruikt bij het ontwikkelen van de Vocal Release methode.

Vocal Release

Vocal Release is speciaal ontwikkeld voor mensen die hun stem intensief gebruiken. Dit is een behandeling van het keel-, nek- en schoudergebied en de dieper gelegen  spieren (Omohyoid, Sternohyoidius e.v.a.) die belangrijk zijn voor het functioneren van de stem. Samen met de coaches van Vocal Center hebben we verschillende ervaren en onervaren zangers, zangeressen en andere vocalisten geanalyseerd. Hier hebben we unieke inzichten uit gekregen die we hebben gebruikt bij het ontwikkelen van Vocal Release.

Wie ben ik?

Mijn naam is Robin Bhaggan. Ik ben de bedenker van de Bhaggan Methode. Door mijn internationale topsport revalidatie achtergrond heb ik in Amerika, Denemarken en Zwitserland gewerkt. Tegenwoordig werk ik vanuit in mijn eigen behandelpraktijk in Heiloo. Ook ga ik regelmatig op werkbezoek als dat gewenst is.

Door mijn grote interesse voor muziek ging ik veel naar concerten. Door mijn expertise over het lichaam zag ik patronen in beweging en zang. Ik kan horen welk beweegpatroon helpend is bij vocale prestaties. Als je verkrampingen wegneemt en het natuurlijk beweegpatroon hersteld, ontdek je de ware kracht van je stem.

Vocal Release is na jaren van ervaren, testen en toepassen ontstaan in samenwerking met Stichting Vocal Center Nederland. Het is kenmerkend aan de directe resultaten en dát is voor mij belangrijk.

Maak hier online je afspraak

Stuur een bericht

+31 85 04 70 627

Kennemerstraatweg 464, 1851 NG in Heiloo

Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam (op afspraak)