Selecteer een pagina

Strottenhoofd massage

Welke klachten verhelp je met strottenhoofd massage?

Ben jij vocalist en merk je tijdens intensief praten of zingen snel vermoeidheid of pijn? Ervaar je heesheid of last met slikken? Dan is het een goed idee om je met strottenhoofd massage te laten behandelen. Want niets is vervelender dan dat je klachten hebt aan je stem. Misschien heb je al verschillende zangtechnieken geprobeerd, heb je ook zaken zoals bubbelen en vernevelen geprobeerd en blijven jouw klachten aanwezig.

We helpen je graag met de onderstaande klachten:

  • Stijve stem of keel
  • De stem werkt niet mee
  • Stugge stem
  • Niet meer soepel
  • Watten in de keel 
  • Alsof iets mijn stem tegenhoudt
  • Een vliesje over de stembanden 
Robin Bhaggan Vocal Release expert

Wat is strottenhoofd massage?

Strottenhoofd massage is een behandeling gericht op het ontspannen van de spieren rondom het strottenhoofd, ook wel de larynx genoemd. De behandeling bestaat uit masserende, stretchende en trillende technieken in het nek, hals, kaak en mondbodem gebied. Door de verkrampingen op te heffen in die gebieden, ervaar je na de massage direct verlichting van de klachten en een prettiger stemgeluid. Hoe fijn is het als je stem weer pijnvrij en ontspannen meewerkt?!

Strottenhoofd massage bij Vocal Release

Vocal Release kijkt net even anders jouw klachten. Het nek/hals gebied is zeer fragiel en wordt beïnvloed door ontzettend veel factoren. Met een behandeling specifiek gericht op de spieren rondom het strottenhoofd is een tijdelijk effect merkbaar. Klachten komen helaas terug als je niet de oorzaak van het probleem oplost. Bij Vocal Release combineren we behandeling met coaching van het stemgebruik. Dit doen we met de vocal experts van Stichting Vocal Center Nederland.

Daarnaast kijken we naar jouw lichaam als één geheel. Hypertonie (overmatige spierspanning) bevind zich vrijwel altijd op meerdere plekken. Dit komt door de fascia verbindingen. Fascia is een vlies wat om spiergroepen heen zit en spieren met elkaar verbind. Die verbindingen lopen van je voeten helemaal tot aan je hoofd. Als je klachten ervaart rondom het strottenhoofd, is het dus belangrijk om de hele verbinding te gaan behandelen. Op die manier ervaar je meer resultaat en blijft het effect langer aanwezig. Samen met de coaching van het stemgebruik werken we naar een blijvend resultaat.

Vocal Release

Vocal Release is speciaal ontwikkeld voor mensen die hun stem intensief gebruiken. Dit is een behandeling van het keel-, nek- en schoudergebied en de dieper gelegen  spieren (Omohyoid, Sternohyoidius e.v.a.) die belangrijk zijn voor het functioneren van de stem. Samen met de coaches van Vocal Center hebben we verschillende ervaren en onervaren zangers, zangeressen en andere vocalisten geanalyseerd. Hier hebben we unieke inzichten uit gekregen die we hebben gebruikt bij het ontwikkelen van de Vocal Release methode.

Vocal Release

Vocal Release is speciaal ontwikkeld voor mensen die hun stem intensief gebruiken. Dit is een behandeling van het keel-, nek- en schoudergebied en de dieper gelegen  spieren (Omohyoid, Sternohyoidius e.v.a.) die belangrijk zijn voor het functioneren van de stem. Samen met de coaches van Vocal Center hebben we verschillende ervaren en onervaren zangers, zangeressen en andere vocalisten geanalyseerd. Hier hebben we unieke inzichten uit gekregen die we hebben gebruikt bij het ontwikkelen van Vocal Release.

Wie ben ik?

Mijn naam is Robin Bhaggan. Ik ben de bedenker van de Bhaggan Methode. Door mijn internationale topsport revalidatie achtergrond heb ik in Amerika, Denemarken en Zwitserland gewerkt. Tegenwoordig werk ik vanuit in mijn eigen behandelpraktijk in Heiloo. Ook ga ik regelmatig op werkbezoek als dat gewenst is.

Door mijn grote interesse voor muziek ging ik veel naar concerten. Door mijn expertise over het lichaam zag ik patronen in beweging en zang. Ik kan horen welk beweegpatroon helpend is bij vocale prestaties. Als je verkrampingen wegneemt en het natuurlijk beweegpatroon hersteld, ontdek je de ware kracht van je stem.

Vocal Release is na jaren van ervaren, testen en toepassen ontstaan in samenwerking met Stichting Vocal Center Nederland. Het is kenmerkend aan de directe resultaten en dát is voor mij belangrijk.

Maak hier online je afspraak

Stuur een bericht

+31 85 04 70 627

Kennemerstraatweg 464, 1851 NG in Heiloo

Atlantisplein 1, 1093 NE Amsterdam (op afspraak)